وی اضافه کرد: آشنایی با تاریخ لباس و سیر تحول پوشاک میتواند منظرهای جدیدی را پیش روی پژوهشگران بگذارد و ایدههای تازهای را به طراحان لباس معرفی کند.
سربندی فراهانی به محتوای کتاب «پوشاک زنان در خاور نزدیک و خاور میانه» اشاره کرد و گفت: کتاب حاضر به بررسی پوشاک در خاورمیانه و خاورنزدیک با محوریت پوشاک عثمانیان میپردازد. با توجه به وسعت قلمرو عثمانی، بررسی پوشاک این قلمرو و تأثیر آن در مناطق مجاور با آن میتواند آینهی تحولات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی باشد.
این مترجم تصریح کرد: به دلیل مجاورت این منطقه با کشور ایران و اختصاص بخشی مجزا برای مطالعه پوشاک ایرانی، این کتاب میتواند به یکی از منابع پژوهشگران برای پوشاک ایرانی تبدیل شود و راهگشای تحقیقات آتی باشد.
وی یادآور شد: اهمیت این کتاب به دلیل بررسی پوشاک زنان است، چرا که با توجه به نبود نقش و فعالیت اجتماعی برای زنان و همچنین حضور آنان در حرمسراها که موجب پنهان ساختن آنها از انظار عموم میشد، مطالعات قابل توجهی در این زمینه صورت نگرفته است. این اثر با بررسی نقاشیها، لباسهای باقی مانده و سفرنامههای سیاحان اروپایی توانسته به یک جمعبندی کلی از لباسهای زنان و سیر تحول آنها دست یابد.
نظر شما